450 gr: Tereyağ

200 gr : Toz Şeker

640 gr : Un

10 gr : Toz Tarçın

Dekor:

150 gr : Toz Şeker

5 gr : Toz Tarçın

Tereyağ ve toz şeker birlikte karıştırılır.

Bu karışıma un ve toz tarçın eklenir ve yoğrulup hamur haline getirilir.

Bu hamurdan 30 cm uzunluğunda 3 cm çapında rulolar yuvarlayalım ve yağlıkağıda sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirelim ( Rulo yapılan bu hamur stoklana bilen bir hamurdur difrizde saklanabilir.

Hamur dinlenirken, dekoru için toz şeker ve toz tarçını karıştırıp, tarçınlı şeker yapalım.

Dinlenen ruloları dolaptan alıp tarçınlı şekere bulayalım ve 1 cm kalınlığında keselim.

Fırın tepsisine 2’er cm aralıkla dizilir. 170’c ısıtılmış fırında 10 – 15 dakikada pişirilir.  (Pişme süresi fırına göre değişebilir. )

Soğuduktan sonra servis yapılır veya saklama kabına konur.

 

 

İşletmeniz ve nasıl başladığı hakkında uzun ve güzel bir hikaye ekleyin. Ekip üyelerinizden bahsedin ve bu işletmenin Kurucusu hakkında bir makale yazın. Müşterilerin sizin hakkınızda daha fazla bilgi edinebilmesi ve size güvenebilmesi için kendi fotoğraflarınızı ekleyin. 

 

 

 

Insert a long beautifuur business and how it has started. Tell about your team members and write an article about the Founder of this business. Insert your own photos, so customers can learn about you more and trust you. Insert a long beautiful story about your business and how it has started. Tell about your team members and write an article about the Founder of this business. Insert your own photos, so customers can learn about you more and trust you.